Utbildningar

Vi har utbildningarna för dig som vill arbeta med människor inom yrken där det råder stor efterfrågan på personal. Consensum Vård- och omsorgsutbildning har ett flexibelt upplägg för att passa både dig som redan har en viss kompetens och dig som aldrig jobbat inom sjukvården tidigare.

Du söker hela utbildningen vid samma tillfälle

Utbildningarna innehåller en gemensam grund och en inriktning mot ett specifikt yrkesområde. Du söker hela utbildningen vid samma tillfälle. I utbildningspaketet är samtliga kurser inlagda, även Orienteringskurs, Samhällskunskap, Svenska samt Gymnasiearbete.

Orienteringskursen kan du beviljas om du behöver extra specifikt stöd tex. språkligt, studieteknik och handledning. Dina behov kartlägger vi tillsammans i introduktionsveckan.

För ett vård- och omsorgscollege diplom behöver du; Samhällskunskap 1a1 och Svenska 1 och Gymnasiearbete därför finns dessa med i utbildningspaketet, totalt 1500 p. Om du redan har betyg i någon av kurserna plockas dessa bort när vi gemensamt upprättar din individuella studieplan.

Läs mer

Enstaka kurser

Om våra föreslagna kurspaket inte passar just dig kan du förstås även kombinera enstaka kurser. Har du tidigare kunskaper som du vill validera och pröva så finns det möjlighet att korta ner din studietid.

Läs mer

Introduktionsutbildning till vård och omsorg

Drömmer du om att arbeta med människor inom vård och omsorg, men saknar yrkesutbildning? Vill du studera på gymnasienivå, men behöver bygga på dina svenska språkkunskaper? Då kan du söka Consensums Introduktionsutbildning inom vård och omsorg. 

Läs mer