Barn- och fritidsutbildning

Liljeholmen, Stockholm

Barn- och fritidsutbildning i Stockholm – Liljeholmen

Consensum VUX Barn- och fritidsutbildning i Stockholm – Liljeholmen är en vuxenutbildning som på ett proffsigt sätt förbereder dig för ett arbete med barn och ungdomar inom skola och fritid. Utbildningen motsvarar gymnasieskolans program och har ett upplägg som passar både dig som redan har en viss kompetens och dig som aldrig jobbat med barn och ungdomar tidigare. Consensums inspirerande studiemiljö, med lärare utöver det vanliga, får du på köpet.

Vilka jobb kan jag söka?

Det råder stor efterfrågan på välutbildad personal inom barn- och fritidsyrken, därför har du goda möjligheter till ett bra jobb. Efter Consensum VUX Barn- och fritidsutbildning kan du jobba som elevassistent, barnskötare eller personlig assistent.

Utbildningens omfattning:

De gemensamma kurserna i den grundläggande utbildningen är på 750 poäng med möjlighet att lägga till svenska och samhällskunskap – upp till 900 poäng sammanlagt. Respektive inriktning har sedan kurser om 500 poäng så att utbildningen totalt omfattar 1400 poäng. I utbildningen ingår även APL – arbetsplatsförlagt lärande.

Studieformer och studiefart:

Det finns olika studieformer att välja mellan; heltid eller deltid. Studier på heltid motsvarar 20–25 poäng per vecka, 20 veckors studier motsvarar alltså ca 400–450 poäng. Om du har tidigare betyg eller erfarenhet så kan du validera dina kunskaper och få studietiden nerkortad. Våra studielokaler finns i Sollentuna och i Liljeholmen i Stockholms stad.

Studiestarter 2018:

8 januari 2018 – sista ansökningsdag 12 november 2017

19 mars 2018 – sista ansökningsdag 21 januari 2018

28 maj 2018 – sista ansökningsdag 1 april 2018

Intag till Consensum VUX Barn- och fritidsutbildning i Stockholm – Liljeholmen sker fem gånger om året, läs mer om hur du ansöker här.

Kostnader och studiemedel:

Consensum VUX Barn- och fritidsutbildning är kostnadsfri. Kurslitteratur lånas ut till dig som läser klassrumsförlagd grundutbildning. Utbildningen är studiemedelsberättigad, läs mer om hur du söker studiemedel här.

Har du frågor?

Skriv till oss!

Youtube

Så tycker våra elever

"Jag tycker att vi har den bästa skolan I hela Sverige. Lärarna är väldigt duktiga, de förklarar tills du förstår, vi får låna böcker och vi får frukost varje morgon med frukt. Jag är jättenöjd."
Isatou, Consensum VUX
"Jag har alltid drömt om att jobba på sjukhuset. Gissa om jag blev glad när jag blev erbjuden arbete där jag gjorde min praktik."
Camilla, Consensum VUX
"Jag trodde inte att jag skulle kunna studera efter alla dessa år, men det flexibla sätt som Consensum lägger upp studierna på passade mig perfekt. Plötsligt kändes det som att jag faktiskt kunde …"
Lisbeth, Consensum VUX
Företag & Kommuner

Uppdragsutbildning

Ge din personal utbildning! Vi utbildar din personal inom Vård och omsorg både inom den privata eller kommunala sektorn. Du bestämmer själv hur ni vill lägga upp utbildningen. Våra utbildningar vänder sig till personal som redan arbetar inom vård och omsorg men utan formell utbildning. Deltagarna får betyg inom ramen för Consensums betygsrätt.

Läs mer