Vård och omsorg

Liljeholmen, Stockholm

Vård- och omsorgsutbildning i Stockholm – Liljeholmen

Consensum VUX Vård- och omsorgsutbildning i Stockholm – Liljeholmen är en kvalificerad vuxenutbildning som motsvarar gymnasieskolans program. Utbildningen har ett flexibelt upplägg för att passa både dig som redan har en viss kompetens och dig som aldrig jobbat inom sjukvården. Som elev på Consensum VUX får du del av Consensums inspirerande studiemiljö, med lärare utöver det vanliga.

Vilka jobb kan jag söka?

Consensum VUX Vård- och omsorgsutbildning gör dig attraktiv på en marknad där det råder stor brist på personal. Efter slutförd utbildning kan du till exempel arbeta som undersköterska, skötare inom psykiatrisk vård eller inom omsorgen som stödassistent eller personlig assistent.

Utbildningens omfattning:

Vård- och omsorgsutbildningen sker i två steg där steg ett är ett grundläggande kurspaket (1000 poäng) och steg två ett fördjupningspaket (500 poäng). Du kan välja mellan flera olika fördjupningspaket med specialisering mot de vanligaste yrkesinriktningarna inom vård och omsorg. I utbildningen ingår även APL – arbetsplatsförlagt lärande.

Studieformer och studiefart:

Det finns olika studieformer att välja mellan; heltid eller deltid. Studier på heltid motsvarar 20–25 poäng per vecka, 20 veckors studier motsvarar alltså ca 400–450 poäng. Om du har tidigare betyg eller erfarenhet så kan du validera dina kunskaper och få studietiden nerkortad. Våra studielokaler finns i Sollentuna och i Liljeholmen i Stockholms stad.

Studiestarter 2018:

8 januari 2018 – sista ansökningsdag 12 november 2017

19 mars 2018 – sista ansökningsdag 21 januari 2018

28 maj 2018 – sista ansökningsdag 1 april 2018

Intag till Consensum VUX Vård- och omsorgsutbildning i Stockholm – Liljeholmen sker fem gånger om året, läs mer om hur du ansöker här.

Kostnader och studiemedel:

Samtliga Consensum VUX Vård- och omsorgsutbildningar är kostnadsfria.  Kurslitteratur lånas ut till dig som läser klassrumsförlagd grundutbildning. Utbildningen är studiemedelsberättigad, läs mer om hur du söker studiemedel här.

Har du frågor?

Skriv till oss!

Youtube

Så tycker våra elever

"Jag tycker att vi har den bästa skolan I hela Sverige. Lärarna är väldigt duktiga, de förklarar tills du förstår, vi får låna böcker och vi får frukost varje morgon med frukt. Jag är jättenöjd."
Isatou, Consensum VUX
"Jag har alltid drömt om att jobba på sjukhuset. Gissa om jag blev glad när jag blev erbjuden arbete där jag gjorde min praktik."
Camilla, Consensum VUX
"Jag trodde inte att jag skulle kunna studera efter alla dessa år, men det flexibla sätt som Consensum lägger upp studierna på passade mig perfekt. Plötsligt kändes det som att jag faktiskt kunde …"
Lisbeth, Consensum VUX
Företag & Kommuner

Uppdragsutbildning

Ge din personal utbildning! Vi utbildar din personal inom Vård och omsorg både inom den privata eller kommunala sektorn. Du bestämmer själv hur ni vill lägga upp utbildningen. Våra utbildningar vänder sig till personal som redan arbetar inom vård och omsorg men utan formell utbildning. Deltagarna får betyg inom ramen för Consensums betygsrätt.

Läs mer