Vård och omsorg med språkstöd

Liljeholmen, Stockholm

Vård- och omsorgsutbildning med språkstöd i Stockholm – Liljeholmen

Consensum VUX Vård- och omsorgsutbildning med språkstöd vänder sig till dig som ännu inte är klar med svenska som andraspråk Grund (SVA). Du studerar svenska som andraspråk och slutför dessa kurserna samtidigt som du läser två kurser ur det grundläggande kurspaketet i vård- och omsorgsutbildningen. Du påbörjar din yrkesutbildning inom vård och omsorg. Efter utbildningen kan du fortsätta och läsa de kurser som återstår i Vård- och omsorgsutbildningen.

Utbildningens omfattning:

Utbildningen innebär att du slutför studier i svenska som andraspråk (SVA) delkurserna 2-4 (600 poäng). Du läser också två kurser ur det grundläggande kurspaketet inom vård och omsorg.

Kurserna Etik och människans livsvillkor (100 poäng) samt Vård- och omsorgsarbete 1 (200 poäng) ingår också. Detta blir sammanlagt 900 poäng. I Consensums Vård- och omsorgsutbildning med språkstöd ingår även APL – arbetsplatsförlagt lärande.

Vilka jobb kan jag söka?

Efter Vård- och omsorgsutbildning med språkstöd kan du fortsätta att läsa de kurser som återstår i Vård- och omsorgsutbildningen. En fullgjord Vård- och omsorgsutbildning ger dig goda möjligheter till ett bra jobb inom vård och omsorg där det idag råder stor brist på arbetskraft. Efter slutförd utbildning kan du till exempel arbeta som undersköterska, skötare inom psykiatrisk vård eller inom omsorgen som stödassistent eller personlig assistent.

Studieformer och studiefart:

Det finns olika studieformer att välja mellan; heltid eller deltid. Studier på heltid motsvarar 20–25 poäng per vecka, 20 veckors studier motsvarar alltså ca 400–450 poäng. Om du har tidigare betyg eller erfarenhet så kan du validera dina kunskaper och få studietiden nerkortad. Våra studielokaler finns i Sollentuna och i Liljeholmen i Stockholms stad.

Studiestarter 2018:

8 januari 2018 – sista ansökningsdag 12 november 2017

Intag till Consensum VUX Vård- och omsorgsutbildning med språkstöd i Stockholm – Liljeholmen sker 2 gånger om året, läs mer om hur du ansöker här.

Kostnader och studiemedel:

Samtliga Consensum VUX Vård- och omsorgsutbildningar är kostnadsfria.  Kurslitteratur lånas ut till dig som läser klassrumsförlagd grundutbildning. Utbildningen är studiemedelsberättigad, läs mer om hur du söker studiemedel här.

Har du frågor?

Skriv till oss!

Youtube

Så tycker våra elever

"Jag tycker att vi har den bästa skolan I hela Sverige. Lärarna är väldigt duktiga, de förklarar tills du förstår, vi får låna böcker och vi får frukost varje morgon med frukt. Jag är jättenöjd."
Isatou, Consensum VUX
"Jag har alltid drömt om att jobba på sjukhuset. Gissa om jag blev glad när jag blev erbjuden arbete där jag gjorde min praktik."
Camilla, Consensum VUX
"Jag trodde inte att jag skulle kunna studera efter alla dessa år, men det flexibla sätt som Consensum lägger upp studierna på passade mig perfekt. Plötsligt kändes det som att jag faktiskt kunde …"
Lisbeth, Consensum VUX
Företag & Kommuner

Uppdragsutbildning

Ge din personal utbildning! Vi utbildar din personal inom Vård och omsorg både inom den privata eller kommunala sektorn. Du bestämmer själv hur ni vill lägga upp utbildningen. Våra utbildningar vänder sig till personal som redan arbetar inom vård och omsorg men utan formell utbildning. Deltagarna får betyg inom ramen för Consensums betygsrätt.

Läs mer