Vård- och omsorg samt Barn- och fritidsutbildning med språkstöd

Sollentuna, Stockholm

Vård- och omsorg samt Barn- och fritidsutbildning med språkstöd – Sollentuna

Utbildningen vänder sig till dig som ännu inte är klar med svenska som andraspråk (SVA Grund). Du studerar svenska som andraspråk och slutför dessa kurser samtidigt som du läser två kurser ur det grundläggande kurspaketet inom Vård och omsorg eller Barn och fritid. Redan nu påbörjar du din yrkesutbildning!

Efter utbildningen kan du fortsätta och läsa de kurser som återstår i Vård- och omsorgsutbildningen eller Barn- och fritidsutbildningen.

Utbildningens innehåll:

Utbildningen innebär att du läser Svenska som andraspråk (SVA Grund) delkurserna 2–4 (600 poäng) och Yrkessvenska (200 poäng). Du läser också Hälsopedagogik (100 poäng) och Specialpedagogik 1 (100 poäng) som båda är två kurser ur det grundläggande kurspaketet för de båda yrkesutbildningarna.

Studiestarter 2019:

7 januari 2019 – sista ansökningsdag 11 november 2018

Kostnader och studiemedel:

Samtliga Consensum VUX Vård- och omsorgsutbildningar är kostnadsfria.  Kurslitteratur lånas ut till dig som läser klassrumsförlagd grundutbildning. Utbildningen är studiemedelsberättigad, läs mer om hur du söker studiemedel här.

Har du frågor?

Skriv till oss!

Youtube

Så tycker våra elever

"Jag tycker att vi har den bästa skolan I hela Sverige. Lärarna är väldigt duktiga, de förklarar tills du förstår, vi får låna böcker och vi får frukost varje morgon med frukt. Jag är jättenöjd."
Isatou, Consensum VUX
"Jag har alltid drömt om att jobba på sjukhuset. Gissa om jag blev glad när jag blev erbjuden arbete där jag gjorde min praktik."
Camilla, Consensum VUX
"Jag trodde inte att jag skulle kunna studera efter alla dessa år, men det flexibla sätt som Consensum lägger upp studierna på passade mig perfekt. Plötsligt kändes det som att jag faktiskt kunde …"
Lisbeth, Consensum VUX
Företag & Kommuner

Uppdragsutbildning

Ge din personal utbildning! Vi utbildar din personal inom Vård och omsorg både inom den privata eller kommunala sektorn. Du bestämmer själv hur ni vill lägga upp utbildningen. Våra utbildningar vänder sig till personal som redan arbetar inom vård och omsorg men utan formell utbildning. Deltagarna får betyg inom ramen för Consensums betygsrätt.

Läs mer