Om oss

Välkommen till Consensum VUX i Stockholm

En utbildning på Consensum VUX i Stockholm ger dig en inspirerande studietid med lärare utöver det vanliga. En kvalificerad examen inom Vård och omsorg eller Barn och fritid gör dig dessutom attraktiv på arbetsmarknaden. Du kan se fram emot en trygg framtid med många jobb att välja mellan.

För oss är det viktigt att du upplever studierna hanterbara, begripliga och framförallt meningsfulla. Detta är en förutsättning för att du ska se sammanhang och kunna samordna studierna med ditt liv.
Vi finns vid din sida på olika sätt genom hela utbildningen.

Mentorskap

Du som studerar på Consensum VUX i Stockholm tilldelas en egen mentor. Det är bland annat mentorn som tillsammans med dig ansvarar för en positiv process i din studieplanering. Mentorskapet på Consensum bygger på kontinuitet och en nära, tillitsfull relation.

Individuella studieplaner

Du och din mentor skapar tillsammans en individuell studieplan just för dig. Där framgår det vilka kurser samt vilken studieform och studietakt som du planerar. Här skriver ni också ner om du har några särskilda behov för att nå dina mål. Planen uppdateras och revideras i samband med mentorsamtal och vid förändringar.

Inflytande

Det finns flera olika sätt som du kan påverka din utbildning men viktigast är din individuella studieplan. Här styr du studieform, studietakt och upplägg så att det fungerar just för dig.

Hälsa

Hälsa är ett självklart inslag i all vårdutbildning men vi vill också rikta fokus mot din egen hälsa. Att arbeta inom vård och omsorg är ett fysiskt och psykiskt krävande arbete, därför är det viktigt att du är medveten om din egen livsstil. På skolan har vi olika temadagar och vissa riktar sig just mot hälsa.

Detta får du som elev hos oss:
• Kostnadsfri utbildning
• Rätt till studiemedel
• Fem intag per år
• Möjlighet att låna böcker när du läser grundpaketet
• Kreativ lärmiljö, engagerade lärare
• Studieglädje i kreativ miljö
• Frukost och frukt på eftermiddagen

Vårdnätet Vux

Consensum VUX Sollentuna och Liljeholmen är medlemmar i Vårdnätet Vux, Stockholms Län.

Vårdnätet Vux är ett samarbete mellan skolor i Stockholm län med syfte att samverka, kvalitetssäkra och utveckla utbildningen för vuxna inom Vård och omsorg i Stockholms län. Mål är att säkerställa en hög kvalitet i Vård och omsorgsutbildning för vuxna.

Mer information om Vårdnätet Vux finns på: vardnatetvux.wordpress.com

Youtube

Så tycker våra elever

"Jag tycker att vi har den bästa skolan I hela Sverige. Lärarna är väldigt duktiga, de förklarar tills du förstår, vi får låna böcker och vi får frukost varje morgon med frukt. Jag är jättenöjd."
Isatou, Consensum VUX
"Jag har alltid drömt om att jobba på sjukhuset. Gissa om jag blev glad när jag blev erbjuden arbete där jag gjorde min praktik."
Camilla, Consensum VUX
"Jag trodde inte att jag skulle kunna studera efter alla dessa år, men det flexibla sätt som Consensum lägger upp studierna på passade mig perfekt. Plötsligt kändes det som att jag faktiskt kunde …"
Lisbeth, Consensum VUX
Företag & Kommuner

Uppdragsutbildning

Ge din personal utbildning! Vi utbildar din personal inom Vård och omsorg både inom den privata eller kommunala sektorn. Du bestämmer själv hur ni vill lägga upp utbildningen. Våra utbildningar vänder sig till personal som redan arbetar inom vård och omsorg men utan formell utbildning. Deltagarna får betyg inom ramen för Consensums betygsrätt.

Läs mer