CSN och Mecenat

Så här ansöker du om CSN studiemedel

Samtliga utbildningar och kurser på Consensum VUX är studiemedelsberättigade. Det innebär att du kan söka studiemedel från CSN via en tjänst som heter Ansök om studiemedel. Kontakta gärna CSN via telefon: 0771 276 000 och be dem att guida dig genom deras sida/vilka knappar du ska trycka på/hur du ska söka studiemedel, om du är osäker. Du måste själv fylla i ansökan på nätet för att få CSN.

När ska du ansöka?

Studiemedel kan du ansöka om när som helst under året, men bara för 4 veckor bakåt i tiden. Du kan söka CSN även om du inte vet om du har blivit antagen ännu. Omfattar utbildningen flera terminer är det bra om du söker för kortare perioder.

Du får ej CSN över jul- och sommarlov.  Sök t ex EFTER jullovet fram till sommarlovet, samt efter sommarlovet fram till jullovet börjar.

Du kan ansöka för studiemedel för flera perioder på en gång.

Poäng och studietid

Beslutet om Studiemedel baseras på poäng du läser samt studietiden. Kontrollera detta noga innan du ansöker.

Om du läser kurser för 20-25 poäng i veckan studerar du på heltid. 15 poäng/veckan är 75 % studier och 10 poäng/veckan är 50% studier.

Så om du läser en 100 poängskurs på 5 veckor så studerar du 100%.
Du studerar även 100% om du läser 2 stycken 100 poängskurser på 8-10 veckor.
Du studerar på 50% om du läser en 100 poängskurs på 10 veckor.

Se gärna dessa filmer om hur du söker CSN:
https://youtu.be/Idm2PCQnkEQ
https://www.youtube.com/watch?v=4RvX6CpVYdk&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=3-Cl5hwtPUc&feature=youtu.be

Läs mer på CSN

Mecenat – Kort för studentrabatter, bl.a. på SL

Du måste studera på minst 75% för att få rabatt på SL.

Du kan få kortet hemskickat till dig. Läs mer här.

För att slippa vänta på ditt kort kan du istället ladda ned Mecenats app i din Androidtelefon eller Iphone, så har du kortet direkt i mobilen och slipper plastkort! Du kan även ladda ned kortet som en bild, som du får på sms. Klicka här.

De elektroniska korten är lika giltiga som plastkorten.

Youtube

Så tycker våra elever

"Jag tycker att vi har den bästa skolan I hela Sverige. Lärarna är väldigt duktiga, de förklarar tills du förstår, vi får låna böcker och vi får frukost varje morgon med frukt. Jag är jättenöjd."
Isatou, Consensum VUX
"Jag har alltid drömt om att jobba på sjukhuset. Gissa om jag blev glad när jag blev erbjuden arbete där jag gjorde min praktik."
Camilla, Consensum VUX
"Jag trodde inte att jag skulle kunna studera efter alla dessa år, men det flexibla sätt som Consensum lägger upp studierna på passade mig perfekt. Plötsligt kändes det som att jag faktiskt kunde …"
Lisbeth, Consensum VUX
Företag & Kommuner

Uppdragsutbildning

Ge din personal utbildning! Vi utbildar din personal inom Vård och omsorg både inom den privata eller kommunala sektorn. Du bestämmer själv hur ni vill lägga upp utbildningen. Våra utbildningar vänder sig till personal som redan arbetar inom vård och omsorg men utan formell utbildning. Deltagarna får betyg inom ramen för Consensums betygsrätt.

Läs mer