Studieformer

Studieformer och studietakt på Consensum VUX

Att studera som vuxen är en spännande utmaning men ibland kan det vara svårt att få ihop studierna med livet. Som elev på Consensum VUX har du möjlighet att välja mellan ett flera olika studieformer och studieupplägg.

Välj studietakt

På Consensum kan du välja den studietakt som passar dina förutsättningar bäst. Vanligast är hel- eller halvfart, men om du inte är beroende av CSN kan du välja en helt egen studietakt. Detta planerar du tillsammans med din mentor när ni upprättar din individuella studieplan.

Närutbildning eller distansutbildning?

Utbildningarna på Consensum är framförallt upplagda som Närutbildning, d v s med undervisning tre dagar i veckan på skolan. Övriga dagar har du tillgång till Consensums engagerade lärare för handledning och inspirerande studiemiljö, med lärtorg och utrymmen för grupparbeten. Du får låna kurslitteratur. Distansstudier erbjuds endast för dig som ansöker från Sollentuna kommun. Du genomför dina studier via en lärplattform på webben med ledning av en lärare. Introduktioner och redovisningar sker på skolan, till exempel skriftliga sluttentamina eller diskussionsseminarier.

Flexibel utbildning

När du genomfört grundutbildningen och valt fördjupningspaket/inriktning har du grundlagt en god studievana som hjälper dig att lyckas i dina studier. Då erbjuder vi dig ett flexibelt upplägg med lektioner en dag i veckan och möjlighet att studera på skolan varje dag med nära tillgång till handledning av din lärare.

Youtube

Så tycker våra elever

"Jag tycker att vi har den bästa skolan I hela Sverige. Lärarna är väldigt duktiga, de förklarar tills du förstår, vi får låna böcker och vi får frukost varje morgon med frukt. Jag är jättenöjd."
Isatou, Consensum VUX
"Jag har alltid drömt om att jobba på sjukhuset. Gissa om jag blev glad när jag blev erbjuden arbete där jag gjorde min praktik."
Camilla, Consensum VUX
"Jag trodde inte att jag skulle kunna studera efter alla dessa år, men det flexibla sätt som Consensum lägger upp studierna på passade mig perfekt. Plötsligt kändes det som att jag faktiskt kunde …"
Lisbeth, Consensum VUX
Företag & Kommuner

Uppdragsutbildning

Ge din personal utbildning! Vi utbildar din personal inom Vård och omsorg både inom den privata eller kommunala sektorn. Du bestämmer själv hur ni vill lägga upp utbildningen. Våra utbildningar vänder sig till personal som redan arbetar inom vård och omsorg men utan formell utbildning. Deltagarna får betyg inom ramen för Consensums betygsrätt.

Läs mer