Validering

Validering

Om du har tidigare erfarenhet och kunskap, men inga betyg, har du möjlighet att validera och pröva dina kunskaper och få betyg på dessa. Detta gör det möjligt att påverka utbildningstakten och eventuellt korta ner din studietid.

Du går först igenom en kartläggande intervju där vi tillsammans tar reda på vilka möjligheter du har att validera och pröva. Utifrån kartläggningen planeras vilka kursmål som du kan validera teoretiskt och/eller praktiskt samt om du därefter vill gå vidare med en prövning.

Har du intyg eller andra handlingar som styrker din erfarenhet inom vård och omsorg lämnar du in dessa. Minst 6 månaders erfarenhet från arbete med vård och omsorg krävs för att validering eller prövning ska vara möjlig. Intervjun kan även kompletteras med en skriftlig självskattning.

”Validering är en process som innebär en strukturerad bedömning, värdering, dokumentation och erkännande av kunskaper och kompetens som en person besitter oberoende av hur de förvärvats.” Def departementsskrivelsen Ds 2003:23

Youtube

Så tycker våra elever

"Jag tycker att vi har den bästa skolan I hela Sverige. Lärarna är väldigt duktiga, de förklarar tills du förstår, vi får låna böcker och vi får frukost varje morgon med frukt. Jag är jättenöjd."
Isatou, Consensum VUX
"Jag har alltid drömt om att jobba på sjukhuset. Gissa om jag blev glad när jag blev erbjuden arbete där jag gjorde min praktik."
Camilla, Consensum VUX
"Jag trodde inte att jag skulle kunna studera efter alla dessa år, men det flexibla sätt som Consensum lägger upp studierna på passade mig perfekt. Plötsligt kändes det som att jag faktiskt kunde …"
Lisbeth, Consensum VUX
Företag & Kommuner

Uppdragsutbildning

Ge din personal utbildning! Vi utbildar din personal inom Vård och omsorg både inom den privata eller kommunala sektorn. Du bestämmer själv hur ni vill lägga upp utbildningen. Våra utbildningar vänder sig till personal som redan arbetar inom vård och omsorg men utan formell utbildning. Deltagarna får betyg inom ramen för Consensums betygsrätt.

Läs mer