Vårdbiträde

Vårdbiträde

Utbildningen vänder sig till dig som är nyanländ och önskar en utbildning som ger jobb! Du får samtidigt utveckla dina kunskaper i det svenska språket.

Utbildningen till vårdbiträde är på semidistans med träffar en gång i veckan på skolan i Sollentuna.  Kurser inom vård och omsorg kombineras med svenska som andra språk på grundläggande nivå. När du börjar din utbildning bedömer och kartlägger vi dina skolerfarenheter, språkkunskaper och skapar din individuella studieplan tillsammans med dig. Hur länge du behöver studera beror på vilken nivå inom svenska språket som du börjar på. I utbildningen ingår också arbetsplatsförlagt lärande (APL) inom vård och omsorg.  Alla arbetsplatser är noga utvalda och du får en egen handledare. Consensums lärare kommer också ut och besöker dig på din arbetsplats.

Hos oss står du som elev och dina individuella behov i fokus!

Utbildningen är sökbar för dig som bor i Norrort i någon av kommunerna Danderyd, Vallentuna, Vaxholm, Österåker, Sollentuna, Solna, Upplands Väsby, Täby, Sigtuna

Är du intresserad?

Prata med studie- och yrkesvägledaren i din hemkommun.

Du kan också kontakta:
Susanne Bretz
susanne.bretz@consensum.se

Renée Wallin
renee.wallin@consensum.se

Kurspaket

  • Hälsopedagogik 100p
  • Medicin 1 150p
  • Etik och människans livsvillkor 100p
  • Psykiatri 1 100p
  • Psykologi 1 50p
  • Specialpedagogik 1 100p
  • Vård- och omsorgsarbete 1 200p
  • Orienteringskurs – yrkesspråk 50p
  • Svenska grund som
   andra språk delkurs 1-4 totalt     200 – 700p*

*Antal poäng beroende på vilken nivå du startar på.

Har du frågor?

Kontakta oss här!


Våra utbildningar

Vård- och omsorgsutbildning

Vård- och omsorgsutbildning

Vård- och omsorgsutbildningen på Consensum VUX ger dig en inspirerande studietid och gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. Efter utbildningen kan Du till exempel arbeta som undersköterska, skötare inom psykiatrisk vård, inom omsorgen, som stödassistent eller personlig assistent.

Läs mer
Barn- och Fritidsutbildning

Barn- och Fritidsutbildning

Barn- och fritidsutbildningen på Consensum VUX förbereder dig för ett spännande arbete som exempelvis elevassistent, barnskötare eller personlig assistent. Det råder stor efterfrågan på välutbildad personal inom barn- och fritidsyrken, därför har du goda möjligheter till ett bra jobb.

Läs mer
Vårdbiträde

Vårdbiträde

Utbildningen vänder sig till dig som är nyanländ och önskar en utbildning som ger jobb! Du får samtidigt utveckla dina kunskaper i det svenska språket.

Läs mer
Enstaka kurser

Enstaka kurser

För dig som redan har en utbildning inom vård och omsorg eller barn och fritid finns det många möjligheter till vidareutbildning hos oss. Våra Enstaka kurser ökar din kompetens inom de områden du väljer och du blir ännu mer attraktiv på arbetsmarknaden. Fråga oss gärna om du är osäker på vad du ska välja.

Läs mer
Distansutbildning nära dig

Distansutbildning nära Dig

 • Kursstart och slutprov kan förläggs nära din hemort så du slipper resa.
 • Du får låna kurslitteratur under din utbildning
 • Vår lärplattform ”LäraNära” är lätt att använda.
 • Våra engagerade lärare finns där för dig när du behöver stöd och handledning.
Läs mer
Skräddarsydda uppdragsutbildningar

Skräddarsydda uppdragsutbildningar

Ge din personal utbildning! Vi utbildar din personal inom Vård och omsorg både inom den privata eller kommunala sektorn. Du bestämmer själv hur ni vill lägga upp utbildningen. Våra utbildningar vänder sig till personal som redan arbetar inom vård och omsorg men utan formell utbildning. Deltagarna får betyg inom ramen för Consensums betygsrätt.

Läs mer